nieuws

Vijverberg Noord in Bergen op Zoom eerste Nul op Meter-woningen

Geen categorie

Vijverberg Noord in Bergen op Zoom eerste Nul op Meter-woningen

Twintig bewoners van Vijverberg Noord in Bergen op Zoom hebben onlangs de sleutel van de eerste nul-op-de-meter woningen ontvangen. In juli werden er al negen woningen opgeleverd.

De woningen zijn de eerste nieuwbouwwoningen die voldoen aan de regelgeving Energie-prestatievergoeding (EPV).

29 nul-op-de-meter woningen in Vijverberg Noord

Vijverberg Noord omvat in totaal 139 woningen en appartementen. De woningen in het nul-op-de-meter project wekken hun eigen energie op middels zonnepanelen op het dak. Deze elektriciteit wordt gebruikt voor verwarming, koeling, warm water en huishoudelijk elektriciteitsgebruik. Ook zijn de woningen extra geïsoleerd en hebben ze een warmtepomp met gesloten bodembron.

Overige opgewekte energie wordt terug geleverd

Wanneer er geen elektriciteitsgebruik is in de woning, of wanneer het verbruik minder is dan de opgewekte energie, wordt de ‘overige’ opgewekte energie terug geleverd aan het elektriciteitsnet en wordt op die manier de ‘nul’ op de meter, gerealiseerd. Eteck is door de ontwikkelaar Lithos Bouw en woningcorporatie Stadlander, uitgekozen om deze zogenaamde ‘Nul op Meter-woningen’ mede te realiseren.

> Lees ook Energieprestatievergoeding voor nul-op-de-meter woning

Reageer op dit artikel