nieuws

Rapport Europees Parlement over verwarming en koeling

Geen categorie

Rapport Europees Parlement over verwarming en koeling

Het Europees Partnerschap voor Energie en Milieu (European Partnership for Energy and the Environment – EPEE) is verheugd over het rapport van het Europese Parlement tijdens de plenaire vergadering op 13 september over verwarming en koeling, een rapport dat zich terecht richt op de grootste energiegebruikende sector in Europa.

EPEE hoopt dat de constructieve verbeteringen worden meegenomen in de komende beoordelingen van de 2010 Energy Performance of Buildings Directive (EPBD), de 2012 Energy Efficiency Directive (EED), en de 2009 Renewable Energy Directive (RED).

3 constructieve verbeteringen

• De noodzaak om het publiek bewust te maken van de voordelen van energiebesparing en de ontwikkeling van robuuste financiële mechanismen, innovatief en voor een lange termijn, om zowel de vraag naar en investeringen in energie-efficiënte verwarming en koeling te stimuleren;
• De noodzaak om bestaande EU-wetgeving op het gebied van energie-efficiëntie volledig uit te voeren en te handhaven;
• Meer aandacht voor de koelsector, die te vaak een junior partner lijkt in de verwarming- en koelstrategie.

‘Geef aandacht aan het belang van een holistische benadering’

Daarbij hoopt EPEE dat er in het verslag aandacht wordt besteed aan het benadrukken van het belang van een holistische benadering van de grootte, de installatie, inbedrijfstelling, de exploitatie en het onderhoud van  HVAC-R-apparatuur in gebouwen.

> Lees ook ‘EPBD moet verder gaan dan de bouwschil’

Reageer op dit artikel