nieuws

CEN Warmtepomp-keymark geïntroduceerd in de markt

Geen categorie

CEN Warmtepomp-keymark geïntroduceerd in de markt

De CEN regels zijn aanvaard in maart 2016. En sindsdien is de CEN Warmtepomp-keymark beschikbaar voor de markt. Momenteel zijn dit: DIN CERTCO, Duitsland; VDE, Duitsland; SP, Zweden; SZU, Tsjechië; VDE, Duitsland.

Atlantic (Frankrijk) en Stiebel Eltron (Duitsland), waren de eerste bedrijven die hun producten lieten certificeren volgens de Warmtepomp-keymark. In het derde kwartaal van 2016 zijn 43 certificaten toegekend.

Warmtepomp-keymark verkrijgen? Strenge eisen

De eisen voor het verkrijgen van de Warmtepomp-keymark zijn streng. Terwijl het Warmtepomp-keymarkcertificaat dus duurder kan zijn dan andere certificeringen of labels in Europese markt, is dit zinvol wanneer een enkel certificaat kan worden gebruikt om de eisen in meer landen tegelijk voldoen.

Certificaten gebaseerd op testen

De Europese Warmtepomp-keymark is een ISO-type 5-compatibel systeem van certificeringsbeoordelingen van de veiligheid van de producten en prestaties volgens de Europese normen. Alle certificaten zijn gebaseerd op testen van onafhankelijke derde partijen. Het Keymark Certificatieschema is eigendom van de CEN.

De regels van de Warmtepomp-Keymark zijn gebaseerd op Europese normen. Zij wordt verleend door bevoegd certificatie-instellingen.

> Lees ook Keymark-certificering voor warmtepompen is officieel

 

Reageer op dit artikel