nieuws

60 miljoen vrij voor isolatiesubsidie eigen huis

Geen categorie

60 miljoen vrij voor isolatiesubsidie eigen huis

Huiseigenaren die zelf in hun huis wonen, kunnen subsidie van het Rijk ontvangen voor energiebesparende maatregelen. Ze moeten dan minstens twee verschillende soorten isolatie van voldoende omvang toepassen: isolatie van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur of hoogrendementsglas aanbrengen.

Dat schrijft RVO.nl.

Ook VvE’s kunnen isolatiesubsidie krijgen

De subsidie is ongeveer 20 procent van de isolatiekosten en is vanaf 15 september 2016 via het internet aan te vragen. Ook verenigingen van eigenaren (VvE’s) kunnen voor hun complex met koopwoningen subsidie krijgen voor isolatie. Daarnaast is er voor VvE’s subsidie voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan en begeleiding.

Zeer energiezuinig pakket aan maatregelen? Extra bonus

Wie subsidie krijgt voor het toepassen van minstens twee verschillende soorten isolatie, kan daarnaast ook subsidie krijgen voor aanvullende maatregelen. Dat zijn bijvoorbeeld isolerende deuren, energiezuinige kozijnen bij de toepassing van driedubbel glas, warmteterugwinning of een vraaggestuurd ventilatiesysteem. Wie zijn hele huis of gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus van 4.000 euro bovenop de subsidie. Voor verenigingen van eigenaren geldt die bonus per appartement.

> Lees ook U kunt subsidie voor energie-innovatie aanvragen

Reageer op dit artikel