nieuws

York absorptiekoelmachine werkt op tal van warmtebronnen

Geen categorie

York absorptiekoelmachine werkt op tal van warmtebronnen

De nieuwe reeks York absorptiekoelmachines (YHAU) en -warmtepompen (YHAP) werken op tal van warmtebronnen. Water, stoom, gas, lichte olie of uitlaatgas zijn allemaal geschikt. Daarbij werken de eenheden met water als koudemiddel.

Veel voorkomende toepassingen zijn industriële processen, warmtekrachtkoppeling (WKK), commerciële gebouwen, luchtkoeling bij turbines en District cooling/heating projecten.

1. YHAU-koelmachines

De machines zijn zo ontworpen dat het absorptieproces in twee stappen verloopt. Hierdoor zijn de Lithiumbromide concentraties lager in het systeem, wat resulteert in systeemefficiëntie. De YHAU-koelmachines gaan verder dan de klassieke eentraps absorpties die we tot op heden kennen.

2. YHAP-warmtepompen

De YHAP-absorptiewarmtepompen gebruiken restwarmte van verschillende bronnen om bruikbare energie op te wekken. De eenheden verminderen het verbruik van primaire energie en water, net als de uitstoot van kooldioxide. Ze werken onder de atmosferische druk met lage geluids- en trillingsniveaus en maken gebruik van innovatieve verdamping in twee fasen en absorptiecyclustechnologie.

> Lees ook CASE: Hogetemperatuur-waterdampwarmtepomp Johnson Controls

Reageer op dit artikel