nieuws

‘Wereldmarkt voor VRF/VRV-systemen groeit door’

Geen categorie

De wereldwijde markt voor VRF/VRV-systemen zal tussen 2016 en 2022 naar verwachting een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 11,4 procent laten zien. Daarmee zou de totale waarde van deze markt in 2022 uitkomen op ruim 21 miljard euro. Dit alles volgens een nieuw rapport dat is gepubliceerd door MarketsandMarkets.

‘Wereldmarkt voor VRF/VRV-systemen groeit door’

Factoren die de wereldmarkt voor VRF/VRV-systemen stimuleren zijn onder andere de toenemende vraag naar energie-efficiënte apparatuur met gebruik van laag-GWP koudemiddelen, groeiende bouwactiviteiten en de toename aan regelgeving rond energie en milieu. De belangrijkste factor die de markt doet aantrekken is volgend de onderzoekers echter de groeiende behoefte om gebouwen efficiënt te conditioneren volgens de individuele behoeften in ruimten. VRFVRF/VRV-systemen kennen de mogelijkheid om meerdere zones te conditioneren in een gebouw en daarbij aan verschillende wensen voor verwarming en koeling te voldoen.

Het commerciële segment, variërend van kleine winkels en cafés tot grote kantoorgebouwen en openbare ruimten, zal in de genoemde groeiperiode het grootste deel van de VRF/VRV-markt beslaan. Binnen de productgroep zullen met name de warmtepompsystemen naar verwachting de hoogste groei zien tijdens de prognoseperiode. VRF/VRV-warmtepompsystemen bieden een energie-efficiënt alternatief ten opzichte van traditionele systemen.

Meer informatie vindt u hier.

Bron: The News

Reageer op dit artikel