nieuws

Standaardbestek voor luchttechnische apparaten beschikbaar

Geen categorie

Standaardbestek voor luchttechnische apparaten beschikbaar

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) en De Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten (VLA) hebben een standaard bestektekst ontwikkeld voor luchttechnische apparaten op basis van een samenwerkingsovereenkomst.

Het bestekdocument [download] is gericht op nieuwbouw en renovatie van kantoorgebouwen, Voor iedereen die betrokken is bij de realisatie van een goed binnenklimaat voor gebouwen is het document beschikbaar. Het RVB zal als eerste in Nederland het bestek gebruiken om het prestatieniveau van klimaatinstallaties in bestaande en nieuwe kantoorgebouwen vast te leggen.

Standaardbestek voor luchttechnische apparaten is praktisch

Het standaardbestek voor luchttechnische apparaten is een praktisch document met een checklist. Hierbij worden de basiskwaliteit met concrete maatregelen vastgelegd tussen de aannemer en de opdrachtgever. Het kwaliteitsniveau wordt aangevuld met energiebesparing en duurzaamheid. Hier wordt de lat hoger gelegd dan wettelijk is vereist.

Bestek zorgt voor duurzaamheid, comfort en energiebesparing

Uiteindelijk moet dit standaardbestek een gezond binnenklimaat te creëren, zorgen voor een optimaal binnenklimaat, voldoen aan de meest energiezuinige luchtbehandelingsinstallatie en de levenscyclus van de luchtbehandelingsinstallatie verlengen. “Met deze prestatie-eisen leggen we als opdrachtgever en branche een goed kwaliteitsniveau vast, waarmee we ook veel voorkomende ontwerp- en uitvoeringsfouten vermijden”, reageert Gertjan Middendorf, voorzitter TC Sector Utiliteit VLA.

> Lees ook Waterschap en gemeenten gebruiken warmte uit rioolwater

Reageer op dit artikel