nieuws

‘Green Deal is een groot succes’

Geen categorie

‘Green Deal is een groot succes’

De Green Deal-aanpak van het kabinet is een succes. Green Deals jagen economische groei aan, leiden tot energiebesparing en tot een toename van het gebruik van hernieuwbare energie en dragen bij aan een schoner milieu.

Dat blijkt uit de evaluatie die door minister Kamp (EZ), minister Blok (WR) en staatssecretaris Dijksma (IenM) aan de Kamer is gestuurd. Green Deals zijn afspraken tussen de Rijksoverheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere overheden. Hierdoor krijgen innovatieve plannen de ruimte. Voorbeelden zijn nieuwe energiebesparingstechnieken, efficiënt watergebruik, duurzaam vervoer en alternatieve bouwmaterialen.

Door Green Deals worden er restwarmtenetten gerealiseerd

Dankzij meer dan tweehonderd Green Deals, duizenden woningen en bedrijven energiezuiniger zijn gemaakt, vervoer schoner is geworden en tienduizenden Nederlanders hernieuwbare energie vanuit restwarmtenetten of duurzaam opgewekte elektriciteit hebben gekregen. Door Green Deals worden in onder meer Dordrecht, Nijmegen, Purmerend en Rotterdam restwarmtenetten gerealiseerd. Deze netten leveren energie voor het verwarmen van woningen of bedrijven en zorgen voor warm kraanwater.

Bron: Rijksoverheid

> Lees ook Green Deal voor verspreiden van restwarmte

Reageer op dit artikel