nieuws

‘Aantrekkelijk werkgeverschap’ geen drijfveer voor opleiden technici

Geen categorie

‘Aantrekkelijk werkgeverschap’ geen drijfveer voor opleiden technici

Slechts acht procent van de Nederlandse technische bedrijven zet het opleiden van technici in om de aantrekkelijkheid als werkgever te vergroten. Ook het motiveren van personeel (7%) blijft achter als beweegreden om personeel op te leiden. Dit constateert ROVC in de ROVC TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd onder 1.231 medewerkers in de industrie en utiliteitsbouw.

De krapte op de arbeidsmarkt en de vraag naar technici is groter dan ooit. Het werven van technisch personeel staat dan ook in de top vier van de belangrijkste personele uitdagingen. Juist daarom is het belangrijk dat werkgevers zich onderscheiden van concurrenten om personeel aan te trekken. Technici geven aan dat opleidingsmogelijkheden een belangrijke motivator is in hun werk. Ondanks het belang van aantrekkelijk werkgeverschap, is het verbeteren van de kwaliteit van werk (58%) de belangrijkste reden binnen de techniek om personeel op te leiden.

Het rapport
De ROVC TechBarometer geeft naast deze resultaten inzicht in markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek. Het rapport is gratis aan te vragen via www.rovc.nl/techbarometer .

 

Reageer op dit artikel