nieuws

Toolbox voor duurzaamheid in huis

Geen categorie

Toolbox voor duurzaamheid in huis

Het Platform Duurzame Huisvesting ontwikkelde een toolbox die ondernemers, huurders en verhuurders helpt om duurzaamheid in huis te waarborgen. Gebruikers laten zoekcriteria achter en de toolbox levert alleen relevante informatie.

Gebruikers geven aan wie zij zijn (eigenaar, (ver)huurder, adviseur, onderhoud- en installatieadviseur, bevoegd gezag) en naar welke informatie zij zoeken, zoals over: energiewetgeving, energiebesparing, beheer & onderhoud, certificering, financiering, algemene kennis, en in welke vorm zij die informatie willen zien.

Duurzaamheid in huis: infographic, onderzoek en artikel

Een aantal tools richt zich bijvoorbeeld op het oplossen van het belangenconflict tussen huurder en verhuurder/eigenaar bij de verduurzaming van bestaand vastgoed: de huurder krijgt de lusten van verduurzaming maar de verhuurder/eigenaar moet de investeringen doen. Voor deze en andere knelpunten bij het verduurzamen van vastgoed heeft het PDH duurzaamheidstools ontwikkeld zoals een green lease en energieprestatiecontract.

PDH zet zich in voor verduurzaming

Daarnaast vertaalt het Platform Duurzame Huisvesting complexe informatie over het duurzaamheidsvraagstuk naar overzichtelijke infographics en zijn zij actief betrokken bij de uitvoering van het Energieakkoord. Het Platform Duurzame Huisvesting is een samenwerkingsverband tussen branche-, koepel- en kennisorganisaties die een belangrijke rol spelen bij de verduurzaming van bestaande bedrijfshuisvesting.

Bron: RVO NL

>> Lees ook Hoe Lidl duurzaam onderneemt met warmtepompen

Reageer op dit artikel