nieuws

Scholing technici belangrijkste HR-prioriteit

Geen categorie

Scholing technici belangrijkste HR-prioriteit

De technische sector kampt met een te lage instroom en een te hoge uitstroom van vakbekwame technici. Dat is al bekend. Maar wist u dat 66 procent van de HR-medewerkers het borgen van technische kennis als grootste uitdaging ziet?

Dat blijkt uit de eerste editie van de ROVC TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd onder 1231 respondenten uit de technische branche. ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, geeft met dit rapport inzicht in de markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek.

HR-prioriteiten: scholing technici, duurzame inzetbaarheid & competentiemanagement

Het gat tussen benodigde en beschikbare kennis is groot. Naast het borgen van technische kennis en kunde wordt ook het selecteren van geschoold technisch personeel (15 procent) en vergrijzing/uitstroom (9 procent) benoemd. Opleiding en ontwikkeling krijgen de hoogste prioriteit. Duurzame inzetbaarheid (12 procent) volgt op een tweede plek. Met één procent minder neemt competentiemanagement een derde plaats in.

‘Focus niet alleen op mensen binnenhalen’

John Huizing, algemeen directeur van ROVC: “Om de personele uitdagingen het hoofd te bieden, moeten HR-managers niet alleen oog hebben voor het binnenhalen van mensen met kennis. Ook het behouden en borgen ervan is essentieel. Alleen dan kun je als organisatie kwaliteit garanderen en een onderscheidende positie in de markt bekleden.”

>> Lees ook 30 miljoen tegen tekort technici

 

Reageer op dit artikel