nieuws

Midea koopt 80 procent van Clivet

Geen categorie

Midea koopt 80 procent van Clivet

80 procent van de Spaanse airconditioningfabrikant Clivet SpA, Clivet España SA  en de vastgoedactiviteiten is in handen van de Chinese Midea. De rest van het bedrijf blijft bij de huidige Clivet aandeelhouders, de familie Bellò.

Volgens Cooling Post zegt Midea dat “deze strategische alliantie de aanwezigheid van Midea op de Europese markten en het gezamenlijk verkennen van groeimogelijkheden zal versterken.” De transactie wordt aan het einde van het jaar voltooid.

Clivet distribueert HVAC-producten

Clivet is opgericht in 1989 en produceert en distribueert een reeks van HVAC-producten, waaronder airconditioners, koelmachines en warmtepompen. De groep heeft 600 medewerkers in dienst en heeft vestigingen in Engeland, Spanje, Duitsland, Verenigde Arabische Emiraten, India en Rusland.

Midea produceert huishoudelijke en HVAC-apparaten

Midea werd opgericht in 1968 en is uitgegroeid tot een toonaangevende wereldwijde producent van huishoudelijke apparaten en HVAC-systemen. Midea had een totale omzet van US 21 miljard dollar in 2015 en ongeveer 100.000 werknemers wereldwijd.

> Lees ook Airview importeert gehele range Clivet

Reageer op dit artikel