nieuws

G7 wil HFK-phase-down

Geen categorie

G7 wil HFK-phase-down

De G7-landen Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, Canada en de Verenigde Staten willen een HFK-phase-down, blijkt uit een persbericht. “Wij verwelkomen het besluit van het Protocol van Montreal.”

“Ook hopen we in 2016 een overeenkomstige verandering in de HFK phase-down te verkrijgen”, zo luidt het persbericht, schrijft Refripro.

G7 stemde in met HFK-phase-down wijziging van het Protocol van Montreal

De bijeenkomst van de ministers van Milieu kwam op een belangrijk moment. Eind vorig jaar bereikten de partijen bij het Protocol van Montreal een overeenstemmig ‘Dubai Pathway on HFCs’. Alle landen wilden zich inzetten om in de loop van 2016 een wijziging van het Protocol van Montreal rond een phase-down van HFK’s in te voeren.

De VS en India komen ook in het Protocol van Montreal

In dit verband moet ook een recent gepubliceerde verklaring van de Amerikaanse president Barack Obama en de Indiase premier Narendra Modi worden gezien. Daarin staat onder meer dat de twee landen zich willen inzetten dat de phase-down van HFK’s in het Montreal Protocol opgenomen wordt. Als voorwaarde wordt daarbij gesteld dat er financiële steun van de donorlanden komt om de ontwikkelingslanden te helpen bij de implementatie van een HFK phase-down.

> Lees ook Akkoord HFK’s 2015 bijna werkelijkheid

Reageer op dit artikel