nieuws

CONGRES: Nog veel vragen over NEN 1006:2015

Geen categorie

CONGRES: Nog veel vragen over NEN 1006:2015

De nieuwe NEN 1006:2015 voor leidingwaterinstallaties wordt op 1 juli wettelijk van kracht. Het normblad is al enige tijd beschikbaar, maar in de praktijk zijn er nog veel onbeantwoorde vragen.

Dit komt voor een deel  door het nog ontbreken van een aantal herziene Waterwerkbladen. Op het TVVL Nationaal Congres Sanitaire Technieken, dat plaatsvindt op 27 juni 2016 in theater De Flint te Amersfoort, wordt onder andere gesproken over wanneer welke nieuwe bepalingsmethoden moeten worden toegepast.

NEN 1006

Wanneer moet voor welke eisen worden aangetoond dat aan NEN 1006 wordt voldaan? En van welke bepalingsmethoden moeten de resultaten worden vastgelegd in het installatiegebonden dossier? Welke richtlijnen worden opgenomen in de Waterwerkbladen, bijvoorbeeld voor de persproef van leidingwaterinstallaties. Op deze en andere vragen geeft Rosé Derwort (Kiwa) op 27 juni het antwoord.

Sanitaire technieken

Op het congres wordt verder onder leiding van Tom van ’t Hek (BNR Nieuwsradio) een discussie gevoerd in aanwezigheid van Erik Ziengs, Tweede Kamerlid voor de VVD-fractie, over zijn initiatiefnota Legionellaregelgeving. Het programma wordt afgesloten met een korte presentatie over de activiteiten in het TVVL themajaar 2017 ‘Water’ en de overhandiging van de digitale bibliotheek ‘Sanitaire Technieken 1970-2015’ van Will Scheffer. Deelnemers aan het congres krijgen deze bibliotheek met meer dan 1600 documenten uitgereikt.

 

Reageer op dit artikel