nieuws

Axiaal ventilator speciaal voor warmtepomp

Geen categorie

Axiaal ventilator speciaal voor warmtepomp

ebm-papst heeft axiaal ventilatoren met een bouwgrootte 500 speciaal voor warmtepompen ontwikkeld. De ventilatoren zijn dusdanig ontworpen dat ze energiezuinig zijn en met een laag geluidsniveau presteren. 

De Plug & Play ventilator bestaat uit: de gepatenteerde ventilatorbehuizing met geïntegreerde diffusor, een motor, elektronica en een HyBlade ventilatorblad. De in de wandring geïntegreerde diffusor reduceert door zijn druk verhogende werking de uitblaasverliezen aanzienlijk, waardoor het luchtdebiet met 10 procent stijgt en tegelijkertijd het geluidsniveau afneemt tot 3dB(A).

Axiaal ventilator

De GreenTech EC motoren zijn regelbaar via de RS485 MODBUS RTU interface of 0-10 VDC stuuringang. De ventilatoren werken ook in deellast energie-efficiënt, zoals bijvoorbeeld wanneer ze ’s nachts op lagere snelheden draaien. In het bijzonder is dit belangrijk voor warmtepompen die worden gebruikt in residentiële gebouwen waar een lage geluidsemissie noodzakelijk is. Vanaf de zomer 2016 is de nieuwe ventilator beschikbaar.


TIP! Nederlands Warmtepompen Congres 2016

Tijdens het Nederlands Warmtepompen Congres 2016 op 7 juni geven experts antwoord op deze – en tal van andere – vragen, aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden. >> Meer informatie en aanmelden

Reageer op dit artikel