nieuws

TRAINING: Drukvaten volgens NEN-EN 13445-3

Geen categorie

TRAINING: Drukvaten volgens NEN-EN 13445-3

Als u werkt met drukapparatuur heeft u te maken met de Richtlijn Drukapparatuur (PED). De eisen zijn globaal van opzet en worden in Europese normen verder uitgewerkt in NEN-EN 13445-1 tot en met 7. NEN geeft een training over deze richtlijn.

Deze norm is de beste manier om een ‘vermoeden van overeenstemming’ met de essentiële eisen van de PED te verkrijgen en daarmee CE-markering te mogen aanbrengen. Op 13 oktober 2016 geeft NEN in Utrecht een training van één dag van 09.30 – 17.00 uur.

Training Drukvaten

NEN belooft dat u na de training …
• weet welke ontwerpmethoden EN13445-3 van de norm beschrijft
• op de hoogte bent van wat deel drie zegt over het omgaan met corrosie, erosie en belastingen
• de eisen kent voor in- en uitwendige drukberekeningen van rompen
• rekening kunt houden in het ontwerp met openingen in rompen
• weet wat de norm zegt over onder meer vlakke einden, flenzen en geboute gevormde einden.

NEN-EN 13445

Deze trainingmodule is interessant voor Mechanical engineers die ontwerpen maken voor drukapparatuur of ontwerpbeoordelingen doen (onder meer in het kader van één van de kwaliteitssysteemmodules van de Richtlijn Drukapparatuur); bedrijfsleiders van bedrijven die drukapparatuur vervaardigen, maar ook ieder ander die de voordelen van NEN-EN 13445 wil of moet gaan benutten.

Reageer op dit artikel