nieuws

TRAINING: Drukvaten volgens NEN-EN 13445-3

Geen categorie

Als u werkt met drukapparatuur heeft u te maken met de Richtlijn Drukapparatuur (PED). De eisen zijn globaal van opzet en worden in Europese normen verder uitgewerkt in NEN-EN 13445-1 tot en met 7. NEN geeft een training over deze richtlijn.

TRAINING: Drukvaten volgens NEN-EN 13445-3

Deze norm is de beste manier om een ‘vermoeden van overeenstemming’ met de essentiële eisen van de PED te verkrijgen en daarmee CE-markering te mogen aanbrengen. Op 13 oktober 2016 geeft NEN in Utrecht een training van één dag van 09.30 – 17.00 uur.

Training Drukvaten

NEN belooft dat u na de training …
• weet welke ontwerpmethoden EN13445-3 van de norm beschrijft
• op de hoogte bent van wat deel drie zegt over het omgaan met corrosie, erosie en belastingen
• de eisen kent voor in- en uitwendige drukberekeningen van rompen
• rekening kunt houden in het ontwerp met openingen in rompen
• weet wat de norm zegt over onder meer vlakke einden, flenzen en geboute gevormde einden.

NEN-EN 13445

Deze trainingmodule is interessant voor Mechanical engineers die ontwerpen maken voor drukapparatuur of ontwerpbeoordelingen doen (onder meer in het kader van één van de kwaliteitssysteemmodules van de Richtlijn Drukapparatuur); bedrijfsleiders van bedrijven die drukapparatuur vervaardigen, maar ook ieder ander die de voordelen van NEN-EN 13445 wil of moet gaan benutten.

Reageer op dit artikel