nieuws

Nederlands Warmtepomp Congres: ‘toekomstperspectief voor duurzame installaties’

Geen categorie

Nederlands Warmtepomp Congres: ‘toekomstperspectief voor duurzame installaties’

Over minder dan twee weken, op dinsdag 7 juni, vindt in Veenendaal het Nederlands Warmtepomp Congres plaats. Inmiddels zet de organisatie de laatste puntjes op de ‘i’, lopen de inschrijvingen van congresdeelnemers binnen en ronden workshop-inleiders en plenaire sprekers hun presentatie af.

Eén van de workshops op het congres wordt geleid door Peter Wagener, voorzitter van de Dutch Heat Pump Association (DHPA). In zijn presentatie gaat hij met name in op marktkansen en de manier waarop het bedrijfsleven kan profiteren van de de groeiende belangstelling voor warmtepompen.

Werkgelegenheid

Dat steeds meer opdrachtgevers in de bouw ervoor kiezen om hun – nieuwe of bestaande – woningvoorraad van duurzame installaties te voorzien, is niet alleen van belang voor het behalen van klimaatdoelstellingen; het heeft ook een positief effect op onder andere de werkgelegenheid.

Vlucht

“Mede door verschillende overheidsmaatregelen neemt warmtepomptechnologie een grote vlucht”, aldus Wagener. “Voor de komende jaren verwacht ik dat die groei verder wordt versterkt, wat – behalve een duurzame woningvoorraad – ook betekent dat leveranciers, installateurs en andere betrokkenen die hier professioneel op inspelen, de komende jaren verzekerd zijn van een goede werkvoorraad. Sterker: alles wijst erop dat de vraag naar warmtepompen zo hard groeit dat het zelfs nog maar de vraag is of de sector wel genoeg middelen heeft om aan die vraag te voldoen. In mijn workshop op het congres ga ik dieper in op dit toekomstperspectief en schets, hopelijk in interactie met de congresbezoekers, de enorme mogelijkheden die er voor de bouw- en installatiesector aankomen.”

Reageer op dit artikel