nieuws

Intercool is “trots” op SMMS-e systeem

Geen categorie

Intercool is “trots” op SMMS-e systeem

Intercool, leverancier, introduceert “trots” de nieuwe Toshiba SMMS-e VRF warmtepomp/ airconditioningsysteem. Het systeem is de opvolger van Toshiba SMMS-i.

Dat schrijft Intercool Technics.

SMMS-e

Met de SMMS-e wordt de capaciteit van één enkele buitenunit tot 61,5 kW koelvermogen vergroot door de Twin Rotary DC compressor met ‘dual vane’ technologie. De gebruikte coating zorgt voor minder wrijvingsverlies bij het vergrote toerentalbereik van 15 – 115 RPS. De acht individuele buitenunits zijn in 27 capaciteitstrappen te koppelen tot maximaal 168 kW koelvermogen.

Verwarmingsbedrijf

Middels het algoritme met een ‘hot-gas-bypass’ regeling maximaliseert de SMMS-e de duur van het verwarmingsbedrijf (en minimaliseert dus de duur van de ontdooicyclus), waardoor bij winterse omstandigheden een stabielere ruimtetemperatuur ontstaat. Door het nieuwe compressorontwerp en de systeembesturing is het werkgebied vergroot van –10°C tot 46°C buitentemperatuur in koelbedrijf en tot –25°C buitentemperatuur in verwarmingsbedrijf.

 


TIP! Nederlands Warmtepompen Congres 2016

Tijdens het Nederlands Warmtepompen Congres 2016 op 7 juni geven experts antwoord op deze – en tal van andere – vragen, aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden. Meer informatie en aanmelden >>

Reageer op dit artikel