nieuws

Tweede Kamerlid Ziengs sluit TVVL congres af

Geen categorie

Tweede Kamerlid Ziengs sluit TVVL congres af

VVD-Tweede Kamerlid Erik Ziengs sluit het TVVL Nationaal Congres Sanitaire Technieken op 27 juni af. Hij komt de installatiesector zijn plannen voor gerichtere regelgeving op het gebied van legionellapreventie toelichten.

Spannend, want de reacties zijn zeer verdeeld. 

Het congres vindt plaats in theater De Flint te Amersfoort.

TVVL congres

TVVL Expertgroep Sanitaire Technieken ziet het congres als een uitgelezen mogelijkheid om de verschillen in zienswijzen over de legionellaregelgeving uit te wisselen. Het bereiken van wederzijds begrip kan leiden tot een constructieve bijdrage, ook vanuit de installatiesector, aan een breed gedragen aanpassing van de wet- en regelgeving. Ziengs haakt ook in op het op 16 juni geplande Algemeen Overleg Water in de Tweede Kamer waar zijn initiatiefnota legionellaregelgeving en de schriftelijke reactie daarop van de minister van I&M op de agenda staan.

Hemelwaterafvoertechnieken

Het congres staat verder in het teken van hemelwaterafvoertechnieken, de invloed van waterleidingsprinklers op de drinkwaterkwaliteit in de woning, en de vele vragen die er nog zijn over de nieuwe normering (NEN1006:2015) voor leidingwaterinstallaties die binnenkort wettelijk van kracht wordt.

Reageer op dit artikel