nieuws

Nieuw: warmtepompenlijst subsidie ISDE

Geen categorie

Nieuw: warmtepompenlijst subsidie ISDE

Eigenaars van warmtepompen komen in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). RVO.nl heeft een nieuwe lijst gepubliceerd met warmtepompen die in aanmerking komen voor de subsidie.

De ‘Apparatenlijst Warmtepompen versie 1 april 2016‘ is bijgewerkt naar de stand van zaken in april 2016. Deze lijst wordt continue aangevuld met nieuwe merken en types. Dit gebeurt na controle en goedkeuring van nieuw gemelde apparaten door de RVO.nl. In de lijst staat ook het indicatief subsidiebedrag per apparaat.

Welke warmtepompen?

Een warmtepomp komt in aanmerking voor de ISDE als deze voldoet aan de volgende voorwaarden:

•De warmtepomp is onderdeel van een verwarmingstoestel.
•Het verwarmingstoestel is uitgerust met een lucht-waterwarmtepomp, grond-waterwarmtepomp, water-waterwarmtepomp, hybride waterwarmtepomp of warmtepompboiler. Lucht-luchtwarmtepompen zijn uitgesloten.
•Het verwarmingstoestel heeft een nominaal vermogen van ten hoogste 70 kW.
•Het verwarmingstoestel is voorzien van een etiket en een productkaart en technische documentatie.

Subsidiebedrag

De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor warmtepompen ligt deze indicatief tussen de 500 en 2.500 euro.

Bij het berekenen van uw uiteindelijke subsidie baseren wij ons op apparaatgegevens die door fabrikanten aan ons zijn verstrekt.

Reageer op dit artikel