nieuws

Gouden medaille voor zestien Vakkanjers

Geen categorie

Gouden medaille voor zestien Vakkanjers

Zestien technische talenten uit de metaal-, installatie-, elektro- en koudetechniek mogen zich de nieuwe Nederlands kampioen in hun vakgebied noemen. De Vakkanjers (jonge technici op mbo-niveau) kregen hun medailles vrijdag uitgereikt in het Klokgebouw in Eindhoven.

De winnaars van de VakkanjerWedstrijden 2015-2016 zijn onder meer:
– Koude- en luchtbehandelingstechniek: Christian Gerritse / Van Kempen Koudetechniek, Tiel
– Sanitaire en verwarmingstechniek: Marien den Ouden / InstallatieWerk Midden, Amersfoort

Beiden doen mee aan de EuroSkills 2016 in Gothenburg. Dertien Vakkanjers sleepten met hun titel ook nog een ticket naar EuroSkills 2016 in de wacht.

Vakkanjers

De Vakkanjerwedstrijden zijn wedstrijden voor technische talenten van het mbo. Dit jaar verschenen ruim 250 deelnemers aan de aftrap, verspreid over zestien disciplines. Na de voorrondes, in november en december 2015, bleven de beste 86 Vakkanjers over. De finales waren tijdens de vakbeurs VSK, de TechniShow (beide Jaarbeurs Utrecht) en bij ROC van Twente. Afgelopen week was de vierde en laatste finale in het Klokgebouw in Eindhoven.

Tijdens de prijsuitreiking – gepresenteerd door Klaas van Kruistum (Wie is de Mol) – werden ook de tickets voor EuroSkills 2016 uitgereikt. De Europese kampioenschappen voor jonge vakmensen zijn in december in Gothenburg. Dertien Vakkanjers zullen de Nederlandse eer verdedigen in Zweden.

Reageer op dit artikel