nieuws

Baan in techniek voor mensen in de bijstand

Geen categorie

Baan in techniek voor mensen in de bijstand

ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, gaat een samenwerking aan met Warmtepomp Techniek Zoetermeer (WPTZ), installateur van verwarmingssystemen, en stichting EcoWare, leerwerkbedrijf voor ICT en fietstechniek. Samen met deze partijen helpt ROVC bijstandsgerechtigden met het vergroten van hun arbeidskansen.

Met een intensief werk- en opleidingstraject worden zij klaargestoomd voor werk in techniek.

Samenwerking ROVC, WPTZ en EcoWare

Het opleidingstraject bestaat uit drie fasen. EcoWare helpt deelnemers tijdens de eerste fase met het opdoen van arbeidsritme en werknemersvaardigheden. Iedereen die deze periode succesvol afsluit, wordt vervolgens door ROVC opgeleid. Hiervoor worden technische trainingen ingezet die zijn afgestemd op de behoeften van de deelnemers.

Werk in techniek

De laatste fase bestaat uit een praktijkstage van drie maanden. Deze coördinatie neemt WPTZ voor haar rekening. Tijdens de stage kunnen deelnemers ervoor kiezen om een BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg)-opleiding bij ROVC te starten. Degenen die het opleidingstraject met succes afronden, profiteren van een baangarantie van minimaal een half jaar.

 

Reageer op dit artikel