nieuws

ISDE-subsidie voor warmtepompen

Geen categorie

ISDE-subsidie voor warmtepompen

Ook warmtepompen komen in aanmerking voor een ISDE-subsidie, meldt RVO. Wel moeten warmtepompen aan voorwaarden voldoen. 

Zo moet de warmtepomp onderdeel uitmaken van een warmtetoestel die uitgerust is met een lucht-waterwarmtepomp, grond-waterwarmtepomp, water-waterwarmtepomp, hybride waterwarmtepomp of warmtepompboiler. Lucht-luchtwarmtepompen zijn uitgesloten. Het nominale vermogen is ten hoogste 70 kW. Ook moet het verwarmingstoestel voorzien zijn van een etiket en een productkaart en technische documentatie.

RVO.nl heeft een lijst met apparaten met het bijbehorende subsidiebedrag opgesteld. De medewerkers vullen de lijst continu aan met nieuwe merken en types nadat ze gecontroleerd en goedgekeurd zijn door de RVO.

Hoogte ISDE-subsidie

De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor warmtepompen ligt deze indicatief tussen de 500 euro en 2.500 euro. Om dat bedrag te berekenen, baseren de medewerkers zich op de apparaatgegevens die fabrikanten vertrekken. Wanneer deze onjuist blijken, wordt de lijst gecorrigeerd en verandert zo mogelijk de hoogte van de ISDE-subsidie.

Bron: RVO.NL en Subsidie Warmtepomp2016.NL

Reageer op dit artikel