nieuws

Hulp bij naleving milieuregels op energiegebied in gebouwen

Geen categorie

Hulp bij naleving milieuregels op energiegebied in gebouwen

Gebouwen met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van meer dan 50.000 kWh of meer dan 25.000 m3 aardgasequivalenten (Aeq) zijn verplicht energiebesparende maatregelen te treffen. Het gaat om maatregelen die zich binnen 5 jaar terugverdienen. Daarover zijn afspraken gemaakt – die in het Energieakkoord en in art. 2.15 van het Activiteitenbesluit staan.

Het Rijk concretiseert de verplichting door voor zeven bedrijfstakken erkende maatregelen aan te wijzen waardoor het voor eigenaren van gebouwen makkelijker is om aan de regelgeving te voldoen én energie te besparen. Energiebesparing levert ten opzichte van de investering al snel geld op.

Maatregelen

Gebouweigenaren en -gebruikers die energiebesparing willen realiseren kunnen nu gebruik maken van Infographics die inzichtelijk maken welke maatregelen van toepassing zijn binnen drie bedrijfstakken: kantoren, zorgsector en onderwijsinstellingen en zijn nuttig voor vragers, aanbieders en andere instanties die zich bezighouden met energiebesparing.

Milieuregels

Het naleven van milieuregels ligt onder een vergrootglas met toenemende inspecties vanuit gemeenten of omgevingsdiensten als gevolg. InfoMil is een kenniscentrum die infographics aanbiedt via Energiebesparing en Winst: een centrale databank waarin achtergrondinformatie van alle erkende maatregelen is gepubliceerd. De verwachting is dat eind 2016 ook voor andere bedrijfstakken erkende maatregelen in de regelgeving worden verankerd.

Bron: RVO NL

Reageer op dit artikel