nieuws

China investeert 152 miljard in groene gebouwen

Geen categorie

China investeert 152 miljard in groene gebouwen

In de komende vijf jaar gaat China 152 miljard euro (1 biljoen RMB) investeren in de uitvoering van het Green Building actieplan.

Het actieplan werd opgesteld door de Nationale Ontwikkelings- en Hervormingscommissie en het ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke/ Plattelandsontwikkeling. Het afgelopen half jaar was het plan open voor publiekelijk commentaar. Binnenkort komt het vrij.

Groene gebouwen

Het actieplan wijst op twee doelstellingen. Eén daarvan is om energiebesparende retrofits uit te voeren voor bestaande gebouwen. Zoals het nu gepland is, zal 570 miljoen m² aan bestaande gebouwen een energiebesparende retrofit krijgen. De tweede doelstelling is om meer dan 1 miljard m² aan nieuwe groene gebouwen te bouwen in steden en dorpen en 100 miljoen m² groene boerderijen in het twaalfde 5-jarenplan.

Enorme marktkansen

Met dit actieplan worden enorme marktkansen geopend op het gebied van ontwerp, materialen en intelligente beheer van gebouwen.

Uit: JARN (Japan Air Conditioning and Refrigeration News), February 25, 2016, via Heat Pump Centre News.

Reageer op dit artikel