nieuws

Subsidie voor energie-innovatie bijna open

Geen categorie

Subsidie voor energie-innovatie bijna open

Het ministerie van Economische Zaken stelt dit jaar 125 miljoen euro beschikbaar voor energie-innovatieprojecten. Het doel is schone en efficiënt opgewekte energie die Nederland economisch sterker maakt.

Aanvragen indienen kan vanaf 1 april 2016. Op 1 juli openen de laatste regelingen. Het subsidiebudget staat open voor diverse regelingen binnen de Topsector Energie. Het gaat om energie-innovatieprojecten van samenwerkingsverbanden tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven. De subsidies stimuleren onderzoek, ontwikkeling en demonstraties rond duurzaam opgewekte energie, energiebesparing en slimme inpassing van energie.

Subsidie

Onder de regelingen valt ook de regeling Demonstratie energie-innovatie (DEI), die voortkomt uit het Energieakkoord. Het maximale subsidiebedrag per project van de DEI is dit jaar verhoogd van vier naar zes miljoen euro. Bovendien kunnen pilotprojecten in de industrie nu ook gebruik maken van de DEI. Een pilot vooraf verkleint de stap om te investeren in energiebesparingsprojecten in de industrie fors. De DEI-bijeenkomst staat binnenkort ook op de agenda.

Bron: RVO.nl

Reageer op dit artikel