nieuws

Keymark-certificering voor warmtepompen is officieel

Geen categorie

Keymark-certificering voor warmtepompen is officieel

De Keymark-certificering voor warmtepompen is officieel. De certificering behoort tot de lijst van CEN (Europese normalisatie instelling) certificeringsprogramma’s.

Het Keymark is een aanvulling op de onlangs geïntroduceerde Energielabelwet. Terwijl alle fabrikanten wettelijk verplicht zijn om te voldoen aan de eisen van de CE-markering, gaan degenen die kiezen voor Keymark voor warmtepompen een stap verder. Zij stemmen in met een vrijwillige kwaliteitsbeproeving van hun product door onafhankelijke derden.

Keymark-certificering

Fabrikanten met producten die het Keymark dragen, tonen aan dat hun producten zijn gecontroleerd bij de desbetreffende testlaboratoria in overeenstemming met de Europese normen en voldoen aan de eisen van de certificering. Voorbeelden hiervan zijn prestatietests volgens EN 14511, EN 15879 en EN 16147.

Blij, blij

“We zijn blij dat we nu één certificaat voor heel Europa hebben”, vertelt Martin Forsén, voorzitter van de Europese Heat Pump Association EHPA, en actief deelnemer aan de Keymark-ontwikkelingsgroep. “Het was veel werk en we hadden vele discussies om de belangen van de industrie en certificatie-instellingen op een lijn te brengen.”

Reageer op dit artikel