nieuws

Geen lening van de bank? Gebruik BMKB

Geen categorie

Geen lening van de bank? Gebruik BMKB

Met het borgstellingskrediet (BMKB) staat het ministerie van Economische Zaken voor een deel garant voor bedrijven die een lening willen afsluiten, maar de bank niet genoeg zekerheid kunnen bieden. Banken geven namelijk eerder een lening als de overheid voor een deel garant staat.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling. De BMKB borgstellingsregeling is bestemd voor ondernemingen met maximaal 250 werknemers met een jaaromzet tot 50 miljoen euro of een balanstotaal tot 43 miljoen euro. Doe de mkb-toets om te zien of u een mkb-ondernemer bent. U hoeft de BMKB garantieregeling niet zelf aan te vragen, dit gebeurt via uw bank.

Borgstelling MKB Kredieten

De Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) is verruimd tot en met 30 juni 2016. Voor bestaande bedrijven is er tot een kredietbehoefte van 266.667 euro de mogelijkheid om driekwart te financieren met BMKB-krediet, anders ligt de grens op maximaal de helft van de kredietverstrekking. Verder is het maximum van het BMKB-krediet tijdelijk verhoogd van 1 miljoen euro naar 1,5 miljoen euro. Op het BMKB-krediet is een overheidsborgstelling van 90 procent van toepassing.

Voor banken is er een speciaal webportaal met een handleiding met BMKB informatie, portaal om meldingen/wijzigingen door te voeren, mogelijkheid om vragen te stellen aan RVO.

Reageer op dit artikel