nieuws

Ecovat wint innovatieprijs voor duurzame energie

Geen categorie

De start-up Ecovat is door Stedin verkozen tot de beste duurzame innovatie voor de energietransitie. Het systeem koppelt duurzame energie-opwekking aan energieopslag en garandeert voldoende energievoorraad voor de warmtebehoefte van een woonwijk.

Ecovat wint innovatieprijs voor duurzame energie

Stedin, een bedrijf dat 24/7 energie levert, en het platform Natuur & Milieu organiseerden deze wedstrijd om innovaties op het gebied van duurzame energie te stimuleren. Alle deelnemers zijn onderdeel van FrisseDingen.nl, een Nederlands platform voor duurzame innovaties. Natuur & Milieu screende vooraf alle inzendingen om te garanderen dat de meedingende innovaties daadwerkelijk bijdragen aan een duurzamer energievoorziening.

Duurzame energie

De jury koos Ecovat als winnaar en het bedrijf ontvangt een pilot om het concept op grotere schaal in de praktijk te testen. De publieksprijs met de meeste stemmen ging naar Triple Solar. Woningen kunnen met dit systeem zonder gas. Triple Solar ontvangt 5000 euro om hun idee verder te ontwikkelen.

 Video

Reageer op dit artikel