nieuws

Warmtepomp-Keymark gereed

Geen categorie

Warmtepomp-Keymark gereed

De warmtepomp-Keymark is na negen maanden ontwikkeling toegevoegd aan de lijst van de CEN certificeringsregelingen, aldus de Eurepean Heat Pump Association (EHPA). 

De markering toont aan dat de warmtepomp is getest door erkende onafhankelijke testlaboratoria volgens de Europese normen en voldoen aan de eisen van de regeling. Geïnteresseerde warmtepompfabrikanten kunnen zich aanmelden voor de Keymark en onmiddellijk profiteren van de voorkeursomstandigheden in 2016.

Warmtepomp-Keymark

De pre-regeling ontwikkelingsgroep eindigde haar werk in het begin van december 2015 en vroeg officiële erkenning aan voor de warmtepomp-Keymark met het CEN Keymark-management. Na een grondige controle van de documenten heeft CEN de conformiteit van de regeling met de regels en voorschriften van de Keymark officieel bevestigd.

Klimaatdoelstellingen

Warmtepompen helpen om de Europese klimaat- en energiedoelstellingen te bereiken. De Keymark is een aanvulling op het onlangs geïntroduceerde energielabel. Kiezen voor een warmtepomp met een Keymark gaat een stap verder door te opteren voor een vrijwillige controle door derden van de kwaliteit van het product.

Keymark

Meer weten over Keymark? Vakblad Warmtepompen zet de belangrijke bronnen op een rij:

– Algemeen: Heatpump Keymark
– Algemene brochure: CEN
– De solar-Keymark: ESTIF
– CEN interne regels en voorschriften: CEN

Reageer op dit artikel