nieuws

Een nieuwe DVM Inverter Warmtepomp Chiller

Geen categorie

Een nieuwe DVM Inverter Warmtepomp Chiller

Samsung ontwikkelde een nieuwe, compacte, modulair op te bouwen warmtepomp/koudwatermachine: de DVM Inverter Warmtepomp Chiller. 

Het systeem is compact en modulair op te bouwen. Een separate koeltoren en machineruimte zijn overbodig. In vergelijking met een conventioneel watergekoeld systeem kan hiermee tot 50 procent ruimte bespaard worden. Door het significant verlagen van de hoeveelheid koudemiddel voldoet de chiller aan alle huidige en toekomstige EU- regelgeving op dit gebied.

DVM Chiller

De chiller heeft een hoge SEER- waarde van 5,7. De chiller levert een besparing op de jaarlijkse energiekosten van 36 tot 50 procent in vergelijking met conventionele systemen. Hij is verkrijgbaar in modules van 42, 56 en 65 kW. Een configuratie van modules is mogelijk tot een maximum van 1.040 kW.

Koelmodus

In koelmodus kan de warmtepomp chiller bij buitentemperaturen tussen de -15 graden en 48 graden een aanvoerwatertemperatuur tussen de -10 graden en 25 graden leveren. Bij temperaturen onder de 5 graden is dit glycol gevuld om bevriezing te voorkomen. In warmtepomp modus functioneert het systeem bij buitentemperaturen tussen de -25 graden en 43 graden en kunnen wateraanvoertemperaturen tussen de 25 graden en 55 graden gerealiseerd worden.

>> Samsung introduceert de chiller op de VSK 2016

 

Reageer op dit artikel