nieuws

Geothermie voor industrie: ECN & IF Technology werken samen

Geen categorie

Geothermie voor industrie: ECN & IF Technology werken samen

Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en ingenieursbureau IF Technology B.V. werken vanaf begin november samen op het gebied van geothermie in de industrie.

Beide partijen tekenden begin november een intentieverklaring voor samenwerking op het gebied van toepassing van diepe geothermie in de industrie. Dit in de overtuiging dat deze optie veel potentie biedt voor de verduurzaming van de warmtevoorziening in de industrie.

Geothermie in de industrie

Doel van deze samenwerking is om een integrale benadering aan te bieden aan de industrie, waarbij zowel de ondergrondse aspecten als de koppeling met het industrieel proces worden meegenomen. ECN en IF Technology realiseren zich dat meer partijen nodig zijn om deze technologie tot een succes te maken en is op zoek naar partijen die actief willen meedoen.

Waarom samenwerken?

Op het gebied van geothermie heeft  IF Technology haar sporen verdiend.  IF heeft veel expertise ten aanzien van de geschiktheid van de ondergrond voor warmtewinning en ten aanzien van alles wat praktisch gezien nodig is om de warmte aan maaiveld beschikbaar te hebben voor nuttig gebruik. ECN heeft veel kennis over industriële warmtehuishouding en de optimalisatie daarvan en is dus in staat de geothermiebron op optimale wijze aan het industriële proces te koppelen.

Bron: Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN).

Reageer op dit artikel