nieuws

Dow introduceert 3 nieuwe koudedragers

Geen categorie

Dow introduceert 3 nieuwe koudedragers

The Dow Chemical Company introduceert een nieuwe lijn van geïnhibiteerde glycol-gebaseerde koudedragers bedoeld voor gebruik in commerciële en residentiële aardwarmtepompen (GSHP).

Welke koudedragers zijn het? Het bedrijf noemt ze als volgt: DowCal Geothermische Vloeistoffen, DowCal eGeo (ethyleen-glycol basis) en DowCal pGeo (propyleen-glycol basis). Dow ontwikkelde DowCal Geothermische Fluids om de nadelen van alternatieve vloeistoffen te overwinnen, waardoor een grotere zekerheid gegeven kan worden dat geothermische systemen hun initiële investeringskosten gaan terugbetalen in energiebesparing en in jaren van betrouwbare, veilige en zuinige werking.

Koudedragers

“DowCal Geothermische Fluids hebben een verlaagde viscositeit, verhoogde warmtecapaciteit en thermische geleidbaarheid, en profiteren van de uitstekende warmte-overdrachteigenschappen van water”, aldus Dow.

Dow en ChemPoint, de door Dow erkende distributeur, zullen aankomende februari de nieuwe vloeistoflijn op geoTHERM in Duitsland officieel bekendmaken.

Reageer op dit artikel