nieuws

Tilhulpmiddel wint Innovatie Award

Geen categorie

Tilhulpmiddel wint Innovatie Award

Het innovatieve tilhulpmiddel van Multi-Grip Europe wint de Innovatie Award op het vakevent Veilig Werkt Beter 2015.

De Multi-Grip tilassistent is een multifunctioneel en mobiel tilhulpmiddel voor het rechtopstaand heffen en verplaatsen van grote en (semi-)zware objecten. Het reduceert fysieke overbelasting aanzienlijk. Dit leidt direct tot vermindering van arbeidsuitval, ongevallen en arbeidsongeschiktheid en dus een flinke kostenbesparing. De Multi-Grip is in tal van beroepsgroepen inzetbaar, leidt tot efficiënter en sneller werken en houdt het personeel duurzaam inzetbaar.

Tilhulpmiddel

De tweede prijs was voor Beter Zitten met hun Nuance, een speciale bureaustoel voor dames. De derde plaats was voor Wolters Kluwer met hun RiskReporter App voor een veiligere werkomgeving. Alle genomineerde innovaties zijn te zien op het vakevent Veilig Werkt Beter 2015.

RI&E

19 procent van de bedrijven is niet in het bezit van een verplichte Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E), blijkt uit de Veiligheidspoll van tri-plus. Het onderzoek werd gehouden onder 769 respondenten uit het bedrijfsleven. In 2014 was dit percentage nog 11 procent. Ook heeft ruim 50 procent van de bedrijven geen verdiepende RI&E over psychosociale arbeidsbelasting gehouden. Zo’n 1/3 neemt geen speciale maatregelen voor het duurzaam inzetbaar houden van personeel.

Reageer op dit artikel