nieuws

Compacte compressor voor onderweg

Geen categorie

Compacte compressor voor onderweg

Bitzer presenteert tot en met 21 oktober op Busworld in Kortrijk (B) zijn nieuwe Speedlite-scrollcompressoren voor mobiele toepassingen.

Dat schrijft Bitzer.

ELV21 en ELV51

Bitzer brengt twee nieuwe series scrollcompressoren op de markt: de ELV21 en de ELV51. Deze zijn compacter en lichter. Tegelijkertijd bieden de compressoren efficiëntie en flexibiliteit dat mogelijk wordt gemaakt door de aluminium constructie en de combinatie van scrollspiraal, elektromotor en frequentieomvormer.

Licht en compact

De ELV21 is acht kilo lichter en 17 centimeter korter dan de ECH209Y. De ELV51 heeft een totaalgewicht van 20 kilo en is tien centimeter korter dan de EL7-serie. Daarmee zijn volledig nieuwe toepassingsmogelijkheden mogelijk. De ELV21 kan bijvoorbeeld in compacte airconditioningsystemen in bouw- en landbouwmachines en in campers worden toegepast. Met zijn geringe bouwhoogte is de ELV21 geschikt voor de inbouw in installaties op het dak of aan de voorzijde.

Ondanks hun compacte constructie zijn de Speedlite-compressoren krachtig: de ELV21 is leverbaar in twee debietvolumes, met koelvermogens van 0,9 kW tot 3,5 kW (ELV2109) respectievelijk 0,9 tot 5,5 kW (ELV2113). De grotere ELV51 realiseert een koelvermogen tussen 7,5 kW en 27 kW.

Warmtepompen

Met de geïntegreerde frequentieomvormer in de ELV21 en in de ELV51 is een traploze vermogensregeling mogelijk in een toerentalbereik van 2000 tpm tot 9000 tpm.

De Speedlite-compressoren zijn niet gebonden aan koudemiddel R134a. Op aanvraag levert Bitzer de scrollcompressoren ook voor de koudemiddelen R407C, R404A, R410A en R290. Bovendien zijn beide compressorseries ontwikkeld voor uiteenlopende toepassingen, waaronder het gebruik voor warmtepompen tot een verdampingstemperatuur van min 18 graden Celsius.

>> De Bitzerstand staat in hal 1, stand 110 

Reageer op dit artikel