nieuws

‘Trias Energetica moet centraal staan’

Geen categorie

‘Trias Energetica moet centraal staan’

VVM, FedEC en Energy Valley houden op 9 september het Nationaal Energie Congres in het Beatrixgebouw in Utrecht. 

Tijdens dit congres wordt de balans opgemaakt met betrekking tot het SER Energieakkoord. Waar staan we nu? Waar staat Nederland als het gaat om de energietransitie? “Trias Energetica moet centraal staan.”

Prof. Dr. Jacqueline Cramer verzorgt als keynotespeaker de openingslezing onder de titel ‘Hoe versnellen we de energietransitie?’. Cramer (PvdA, minister van VROM van 2007 – 2010) is hoogleraar Duurzaam Innoveren aan de faculteit Geowetenschappen van de UU.

Trias Energetica

VVM, FedEC en Energy Valley zijn van mening dat bij uitvoering van het Energieakkoord de Trias Energetica centraal moet staan. Dus eerst besparen, dan duurzaam opwekken en dan pas fossiele grondstoffen gebruiken.

Energiebesparing

Congresgangers kunnen in diverse workshops meedenken. Thema’s zijn onder andere: gedrag en energiebesparing, energiebesparing en duurzaamheid, technische innovaties, financiële modellen in transitie, duurzaam vervoer, schaliegas, warmteterugwinning uit afval en rioolwater.

Reageer op dit artikel