nieuws

Online Gebruikersplatform Bodemenergie van start

Geen categorie

Online Gebruikersplatform Bodemenergie van start

Het Gebruikersplatform Bodemenergie heeft de website www.gebruikersplatformbodemenergie.nl gelanceerd. Gebruikers van warmte- en koudeopslagsystemen (wko) vinden er informatie, kunnen met elkaar in contact komen en kennis en ervaring uitwisselen.

“De potentie van bodemenergie in Nederland is enorm. Daarom hebben we ervaringsdeskundigen nodig die enthousiast én eerlijk vertellen welke winst, maar ook welke aandachtspunten bodemenergie oplevert”, vertelt Dick Westgeest. Westgeest is projectmanager van het nieuwe Gebruikersplatform Bodemenergie. Initiatiefnemers van dit platform zijn de aanbieders van warmte- en koudeopslagsystemen, verenigd in brancheorganisatie BodemenergieNL. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ondersteunt het gebruikersplatform.

Gebruikersplatform Bodemenergie

Essentieel onderdeel van het Gebruikersplatform Bodemenergie is de deze week gelanceerde website. Deze is bedoeld om wko-gebruikers met elkaar in contact te brengen, zodat zij kennis en ervaringen kunnen uitwisselen. Het geeft informatie over het beheren van een wko en publiceert verhalen van ervaringsdeskundigen met ‘tips en trics’. Westgeest: “Het kennisniveau van gebruikers groeit het snelst als zij met elkaar in contact komen en elkaar inspireren om verbeteringen aan te brengen.”

Functioneren

De nieuwe belangenorganisatie erkent dat er bodemenergiesystemen zijn die niet goed functioneren. „Diverse onderzoeken wijzen dat uit en ook eindgebruikers geven die signalen af”, vertelt Westgeest. “Dat bezorgt bodemenergie als technologie een minder fraai imago. Het feit dat brancheorganisatie BodemenergieNL hun klanten nu helpt zich te organiseren, zodat zij eventuele problemen en successen kunnen delen, is een moedige stap voorwaarts.”

>> Op 8 oktober (tijdens Energievakbeurs) geeft Dick Westgeest de workshop ‘WKO werkt goed als u er werk van maakt’.

Op het gebruikersplatform vindt u de complete agenda. En sluit u aan voor kennisdeling, informatie en inspiratie.

Reageer op dit artikel