nieuws

HFO-1336mzz(Z): Een middel voor hogetemperatuur-warmtepompen ?

Geen categorie

HFO-1336mzz(Z): Een middel voor hogetemperatuur-warmtepompen ?

‘HFO-1336mzz(Z) moet worden bevorderd als een potentiële werkvloeistof voor hogetemperatuur-warmtepompen (HTHP)’, luidt de stelling die deze week naar voren werd gebracht tijdens de ICR 2015-conferentie in Japan.

Koudemiddelfabrikant Chemours en haar partners promootten HFO-1336mzz(Z) als een schuim-blaasmiddel en koudemiddel voor gebruik in lagedruk-koelmachines. Het middel wordt ook gezien als potentieel om hogere rendementen te realiseren wanneer het is geïmplementeerd met ORC (Organische Rankine-cyclus) en HTHPs, aldus Chemours en haar partners (het Oostenrijkse Institute of Technology, Chubu Electric Power Company, smeermiddelproducent CPI Fluid Engineering, Panasonic en het Noorse ontwikkelingsbedrijf Viking).

HFO-1336mzz(Z)

Sinds men zich meer bewust is van de milieu-effecten in verband met de winning en verbranding van fossiele brandstoffen leidde dit tot hernieuwde belangstelling voor overvloedig beschikbare lagetemperatuurwarmte. De twee methoden om dit te doen – ORC en HTHP’s – vereisen het gebruik van vloeistoffen om warmte om te zetten in mechanische of elektrische energie, of om de temperatuur van de beschikbare warmte te verhogen zodat deze aan de warmtevraag voldoet.

Vloeistof

Gepromoot door Chemours als Opteon MZ, wordt van 1336mzz gezegd dat het met deze technologieën een hogere energie-efficiëntie bereikt dan de tot nu toe gebruikte vloeistoffen.

Bron: Cooling Post

Reageer op dit artikel