nieuws

Wereldmarkt warmtepomp groeit

Geen categorie

Wereldmarkt warmtepomp groeit

De wereldwijde warmtepompmarkt blijft groeien. In 2014 behaalde de markt een omzet van 5,4 miljard dollar (4 miljard euro). Ten opzichte van 2013 steeg de omzet 1,7 procent. Dat schrijft Cooling Post

.

Zo blijkt uit het meest recente onderzoek van het UK Market Intelligence Company BSRIA dat de stijging werd gedreven door positieve groeicijfers in Europa en Noord-Amerika.

Azië

In Azië wordt de markt afgeremd door de vertraging van de Chinese economie en een toename van de concurrentie die leidt tot de verhoogde druk op de prijzen in Japan. Ondanks de druk van de markt, blijft Japan in termen van waarde de grootste markt ter wereld. Het land haalde een omzet van ongeveer 1,4 miljard dollar (1 miljard euro) in 2014.

Hydraulische warmtepompen

In termen van volume, steeg de wereldwijde verkoop van hydraulische warmtepompen met 16 procent in 2014 tot bijna 2,5 miljoen stuks. Volgens BSRIA, hebben de stijgende efficiëntie-eisen van het product en strengere bouwvoorschriften en normen dit grotendeels ter ondersteuning van de markt veroorzaakt. Monobloc lucht-water-warmtepompen vertegenwoordigen het grootste deel van de omzet in 2014; voornamelijk gedreven door de vraag van de Chinese markt.

Warmwaterapparatuur

Voor de lucht-water geïntegreerde warmtepomp/ warmwaterapparatuur is nog een jaar van groei opgenomen.  Na het behalen van een stijging van 26,5 procent in 2013 steeg de warmtepomp/ boilerwereldmarkt in 2014 met 28,8 procent; de verkoopvolumes versnelden het meest in Frankrijk en in de Noord-Amerikaanse markt en bereikten daarbij bijna 280.900 verkochte eenheden.

Bron: Cooling Post

Reageer op dit artikel