nieuws

Volledig nieuwe serie City Multi VRF warmtepompen

Geen categorie

Volledig nieuwe serie City Multi VRF warmtepompen

Alklima / Mitsubishi Electric introduceert binnen de City Multi VRF Y en R2-lijn warmtepompen twee volledig opnieuw ontwikkelde series. Dankzij talloze innovaties zijn deze productlijnen tot 32% tot 47% efficiënter, aldus Alklima. De nieuwe serie, vooruitlopend op Europese wetgeving, levert nu al jaarrond een hoge efficiency. Naast de verbeterde efficiëntie zijn er ten behoeve van het comfort stappen gemaakt met betrekking tot variabele verdampingstemperatuur en nieuwe ontdooimethodiek.

Het Mitsubishi Electric City Multi VRF-systeem is een compleet klimaatsysteem voor koelen, verwarmen, ventileren en warmtapwater. De Y-lijn (koelen of verwarmen) stelt de verdampingstemperatuur volautomatisch af op het verschil tussen setpoint en binnentemperatuur. Dit voorkomt onnodige koude inblaas, en heeft daarmee een gunstig effect op het rendement en comfort. Er kan ook een statische verdampingstemperatuur worden ingesteld op 0, 6, 9 of 14 graden.

Unieke aluminium wisselaar
Alle nieuwe City Multi-warmtepompen zijn – als enige VRF-installaties in de markt – uitgerust met een volledig aluminium wisselaar. Deze toepassing vermindert eventueel drukverlies in de wisselaar zelf, reduceert het energiegebruik van de compressor, en zorgt voor een betere warmte- en koudeoverdracht waardoor het buitendeel met een lager inputvermogen meer energie kan onttrekken aan de buitenlucht.

Geen periodieke coating
De eerdere blue fin coating om te voorkomen dat aluminium oxideert is vervangen door een sacrificial protection layer. Deze zinkoxidelaag zorgt ervoor dat er geen pitcorrosie kan ontstaan. Deze nieuwe bescherming verlengt de levensduur, en er hoeft niet meer periodiek gecoat te worden bij toepassing in ‘agressieve’ omgevingen.
Naast de klassieke snelle ontdooicyclus Fast defrost kent de nieuwe serie nu ook Partial defrost. Door niet meer de gehele capaciteit in te zetten op ontdooien blijft er vermogen over om tegelijkertijd te verwarmen. Deze keuzevrijheid levert belangrijk comfort op.

Klik hier voor nadere informatie op de site van Alklima BV

Reageer op dit artikel