nieuws

Open source database voor energieneutrale bouw

Geen categorie

Open source database voor energieneutrale bouw

Informatie nodig over energieneutraal ontwerpen en bouwen? Zoek dit op in de online database PassREg – Solutions Open Source (SOS). Dit is een online open source database met artikelen over energieneutrale bouw.

In deze database is de verzamelde kennis te vinden van bouwpartners in Europese regio’s over bijna energieneutraal ontwerpen en bouwen. Het bevat voorbeelden over de aanpak en uitrol van energieneutraal bouwen. Ook biedt het relevante oplossingen voor knelpunten in de regionale transitie. Voor alle belanghebbenden zoals ontwerpers, bouwers, opleiders, leveranciers en politici is de informatie interessant.

Open source

Tot nu toe is de open source database alleen in het Engels te lezen. Momenteel wordt er gewerkt aan Duitse, Kroatische, Bulgaarse, Franse, Nederlandse en Letse artikelen. Mogelijk komen er meer talen.

Energieneutrale bouw

De website is een resultaat van het EU-project PassREg voor de uitrol van energieneutraal bouwen met passief huis-technologie en herwinbare energievoorziening. De naam van de online database verwijst ook naar dit project. Waarom lanceerden de makers deze open source database? Zij willen niet dat iedere bouwprofessional het wiel opnieuw moet uitvinden.

Reageer op dit artikel