nieuws

Noord-Amerika en Europa leiden de wereldwijde geothermische warmtepompenmarkt

Geen categorie

Noord-Amerika en Europa leiden de wereldwijde geothermische warmtepompenmarkt

De wereldwijde geothermische warmtepompenmarkt zal naar verwachting van 2014 tot 2020 een 13,1 procent samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) kennen en tegen het einde van 2020 een omvang hebben van 130.5 miljard dollar, aldus een nieuw marktonderzoekrapport van Transparency Market Research.

Volgens het rapport verschuift de voorkeur van de consument in de richting van kosteneffectieve energie-vervangers door de stijgende elektriciteit en olieprijzen. De betrouwbare aard van het geothermische systeem en vaak gemakkelijke financiële mogelijkheden voor consumenten verhogen de vraag naar geothermische warmtepompen. Aan de andere kant zijn de factoren gebrekkige installaties en verkeerde inschatting van pompgrootte die de wereldwijde vraag juist negatief beïnvloeden.

Geothermische warmtepompenmarkt

Noord-Amerika en Europa leiden de wereldwijde geothermische warmtepompenmarkt, stelt het rapport ook. Europese landen zoals Frankrijk, Duitsland, Zweden en Zwitserland zijn volwassen markten, die echter een gestage daling van de geïnstalleerde capaciteit in de afgelopen jaren meemaken.

Bron: EGEC Newsletter May 2015, via IIF/IIR News

Reageer op dit artikel