nieuws

EPEE: ‘Er is gelijke aandacht nodig voor verwarming en koeling’

Geen categorie

EPEE: ‘Er is gelijke aandacht nodig voor verwarming en koeling’

Er is gelijke aandacht nodig voor verwarming en koeling en de bestaande EU-wetgeving moet worden gehandhaafd, vindt het Europees Partnerschap voor Energie en Milieu (EPEE). Die aanbevelingen schrijft de EPEE in een position paper voor de komende verwarmings- en koelingsstrategie van de Europese Commissie.

EPEE presenteerde dit paper tijdens de algemene vergadering op 11 juni. Tijdens de vergadering reflecteerden de deelnemers op de successen van de afgelopen twaalf maanden. Ook keken zij naar de vele uitdagingen voor de koude-industrie voor zowel Europa als de hele wereld. EPEE is de stem van de Europese verwarmings- en koelingsindustrie en brengt ongeveer 40 bedrijven die lid zijn van EPEE en de nationale en internationale verenigingen bij elkaar.

Verwarming en koeling

Met dit paper doet de EPEE een aantal aanbevelingen voor de strategie die de Europese Commissie wil opstellen voor een duurzamere en veiligere energievoorziening in Europa. Volgens de organisatie zijn er vier aspecten die de Commissie mee moet nemen: (1) Een holistische benadering van het doeltreffende gebruik van energie; (2) consumentenbewustzijn en investeringen in energie-efficiënte oplossingen; (3) handhaving van de bestaande EU-wetgeving en (4) een gelijke aandacht voor verwarming en koeling.

Energiegebruik

Waarom deze strategie? “De toekomstige strategie van de EU is van cruciaal belang, omdat het zich richt op de sector met het hoogste energiegebruik in Europa, namelijk de verwarming en koeling van gebouwen”, lichtte EPEE directeur-generaal Andrea Voigt toe.

Reageer op dit artikel