nieuws

Carrier: Nieuwe generatie AquaSnap warmtepompen

Geen categorie

Carrier: Nieuwe generatie AquaSnap warmtepompen

De nieuwe generatie 30RQP AquaSnap warmtepompen combineert eenvoud met intelligentie, aldus Carrier, het bedrijf dat de nieuwe warmtepomp introduceert. Deze machine bevat nieuwe technologieën als ventilatoren met variabele toerentallen, hardgesoldeerde platenwarmte-wisselaars met asymmetrische kanalen, elektronische expansieventielen en een 5″ touch pilot bedieningspaneel.

De warmtepomp beschikt over een ingebouwde free defrost-algoritme, een oplossing om te ontdooien tijdens positieve buitenluchttemperaturen. Volgens het persbericht zorgt deze technologie voor een verbeterde seizoensgebonden energie efficiency (SCOP) tot zeven procent. Naast een kortere terugverdientijd genereert het algoritme meer comfort door het behoud  van een stabiele watertemperatuur en het verminderen van het geluidsniveau tijdens het ontdooien.

AquaSnap warmtepompen

De ingebouwde hydromodules, met optionele pompen met variabel toerental, kunnen het variabele waterdebiet elektronisch afstemmen op de werkelijke behoefte van het systeem in deellast- en standby-bedrijf. Dit levert een tweederde energiebesparing op van de pompen. Tevens hebben de modules elektronische opnemers die de pomp automatisch beschermen tegen cavitatie en voor het elektronisch uitlezen en instellen van het waterdebiet.

Ecodesign

De energie-efficiencyprestatie van de AquaSnap-warmtepompen met Greenspeed-intelligentie voldoen nu reeds aan de Europese Ecodesign-richtlijn voor 2017 met een SCOP-waarde tijdens verwarmingsbedrijf tot 3,38. In zijn segment levert de nieuwe serie bovendien de beste prestatie met ESEER-waarden (Europese seizoens energie-efficiency ratio) tijdens koelbedrijf tot 4,28.

 

Reageer op dit artikel