nieuws

‘ZEN voor de klant’ gaat aan de slag met wens van de consument

Geen categorie

‘ZEN voor de klant’ gaat aan de slag met wens van de consument

Vanaf 2020 moet alle nieuwbouw bijna energieneutraal zijn. Diverse woningconcepten zijn hiervoor in ontwikkeling die energieneutrale of zelfs energieleverende nieuwbouw tegemoet komen. ‘ZEN (Zeer Energiezuinige Nieuwbouw) voor de klant’ gaat aan de slag met de wensen van consumenten. Interesse? Dit platform houdt op 26 mei een startbijeenkomst.

In deze startbijeenkomst worden de doelen en werkwijzen van het platform toegelicht en wordt kennis uitgewisseld. Na afloop besluiten de bezoekers of zij mee willen doen aan ‘ZEN voor de klant’. De startbijeenkomst wordt gehouden in conferentiecentrum Woudschoten in Zeist van 9.00 – 12.30 uur. Deelname is kosteloos. Het aantal deelnemers is beperkt. Registratie vindt plaats op volgorde van aanmelding.

ZEN voor de klant

‘ZEN voor de klant’ zoekt innovatieve oplossingen op het gebied van wooncomfort, gezondheid, binnenklimaat en betaalbaarheid. Daarbij biedt het een platform aan woningcorporaties, ontwikkelaars en bouwondernemingen die zich inspannen om de noodzakelijke omslag te realiseren.

Lente-akkoord

Wat is ‘ZEN voor de klant’ van plan? De lid-ondernemingen van de vier brancheverenigingen van het Lente-akkoord voor energiezuinige nieuwbouw (Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM en NVB) gaan actief ervaring opdoen met nieuwbouwprojecten die qua energieprestatie verder gaan dan de huidige eis. Belangrijke thema’s zijn garanties, monitoring na oplevering, kosten van de klant voor installatievervanging na 13-15 jaar, comfort en gezondheid. Het programma wil er bovendien aan bijdragen dat in de komende jaren over de volle breedte van de nieuwbouw woningbouw de overgang naar de nieuwe situatie soepel gaat verlopen. De opgedane kennis en ervaringen zullen dan ook breed worden gedeeld.

Reageer op dit artikel