nieuws

‘Energielabel draagt niet bij aan besparing’

Geen categorie

‘Energielabel draagt niet bij aan besparing’

‘Het energielabel voor woningen draagt niets bij aan energiebesparing’. Wat vond u van deze stelling? De bezoekers van de website www.http://www.vakbladwarmtepompen.nl hebben massaal gestemd op de stelling. Driekwart is het eens en minder dan een kwart is het niet eens met de stelling. 

50 procent van de poll-stemmers zegt kritisch te zijn, omdat het Energielabel uitgaat van een rekenmodel en niet van praktijkmetingen. Voor 26 procent geldt dat energiegebruik ‘toch geen criterium is dat meetelt bij de beslissing rond een woningaankoop’. 15 procent meent dat het Energielabel wel aan besparing bijdraagt omdat het in ieder geval een indicatie geeft, en 8 procent stelt dat het label van waarde is omdat een ‘groen label’ een verkoopargument is.

‘Stadswarmte is een geweldig concept!’

Inmiddels staat er een nieuwe poll op de website. U vindt hem in de rechterkolom van deze pagina. De stelling luidt: ‘Stadswarmte is een geweldig concept!’.

We zijn benieuwd naar uw mening.

Reageer op dit artikel