nieuws

Van de Groep wint Duurzame 50 Vastgoed NL

Geen categorie

Van de Groep wint Duurzame 50 Vastgoed NL

Jan Willem van de Groep, Programmamanager van Energiesprong, wint de Duurzame 50 Vastgoed NL 2015. De prijs werd uitgereikt op het Green Tie Gala, tijdens Building Holland. 

De jury van deze verkiezing, onder leiding van de winnaar van 2014, Stefan van Uffelen, oordeelde dat Van de Groep het afgelopen jaar de grootste inspanning leverde voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Van Uffelen gaf Van de Groep een cheque van 5.000 euro voor een goed doel. “Ik weet al waar ik deze euro’s aan ga besteden: het onderwijs en studenten. Zij doen zulke gave dingen”, reageerde Van de Groep enthousiast.

 

Van de Groep

Jan Willem van de Groep initiator, versneller van de bouwtransitie en bedenker en initiator van de Stroomversnelling, een initiatief waarbij de bouw- en corporatiesector door middel van radicale innovaties en industrialisatie binnen vijf jaar 111.000 woningen renoveren naar het niveau energieneutraal.

Duurzame 50

Naast Van de Groep stonden Onno Dwars (2), Daan Roosegaarde (3), Thomas Rau (4), Bram Adema (5), Anke van Hal (6), Hans de Jonge (7), Derk Welling (8), Nils Kok (9) en Gerard Schröder (10) in de top tien van de Duurzame 50.

Uitreiking

De uitreiking van de Duurzame 50 Vastgoed NL 2015 vond plaats tijdens de tweede editie van het Green Tie Gala, tijdens Building Holland 2015 in Amsterdam RAI. Dit gala is een initiatief van Dutch Green Building Council, Duurzaam Gebouwd en Amsterdam RAI en wordt ondersteund door partner PROVADA.

Reageer op dit artikel