nieuws

Efficiënte circulatiepompen in XXL-formaat

Geen categorie

Efficiënte circulatiepompen in XXL-formaat

Als uitbreiding op het bestaande programma hoogefficiënte busmotorpompen presenteert KSB nieuwe grote pomptypes van de serie Calio. Met het bredere programma wordt de capaciteit uitgebreid tot 50 m³/h bij opvoerhoogten tot 18 mWS. In de uiteindelijke uitbreidingsfase zijn aggregaten voor capaciteiten tot 70 m³/h leverbaar. Elektronisch gecommuteerde synchroonmotoren dienen als aandrijving. 

Dat meldt KSB, producent van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw.

Circulatiepompen

Standaard hebben alle pomptypes interfaces en functies voor de verwerking van gebouwtechnische standaardsignalen. Zo kunnen alle Calio pompen via de geïntegreerde Modbus interface in automatiseringssystemen worden opgenomen. Twee pompen kunnen zonder extra software- of hardware-modules parallel als hoofd- en reservepomp draaien. De pompen draaien daarbij tijdafhankelijk wisselend terwijl bij een storing automatisch wordt omgeschakeld.

Minder kosten

Vanwege het nieuw ontwikkelde bedrijfssoftware met de energiebesparende functie Eco-Mode, zijn aanzienlijke kostenbesparingen mogelijk. Het gebruikersinterface in combinatie met het geïntegreerde display en de symbolen voor de bedrijfstoestand vereenvoudigen de bediening. De gebruiker krijgt de actuele vermogensopname in Watt en de capaciteit in kubieke meters aangegeven.

Verwarmingswater

Met een mediumtemperatuur-traject van –10 °C tot + 110 °C kunnen de nieuwe aggregaten voor een breed toepassingsgebied van verwarmingswater tot koelmiddeltransport alsmede voor industriële circulatiesystemen worden ingezet. De pompen zijn standaard voorzien van warmte-isolatieschalen. Voor koudetoepassingen zijn optioneel ook diffusiedichte isolatieschalen verkrijgbaar. De bouwvorm met flensaansluiting maakt ook in moeilijke inbouwsituaties probleemloze montage mogelijk.

Reageer op dit artikel