nieuws

99 procent van subsidie SDE+ gaat naar warmteprojecten

Geen categorie

99 procent van subsidie SDE+ gaat naar warmteprojecten

De SDE+ is sinds 31 maart open voor de eerste fase. De eerste dag leverde dat steunaanvragen voor 47 projecten op. In totaal bedragen deze aanvragen een waarde van 992,7 miljoen euro. Hiervan gaat 992,6 miljoen naar duurzame warmte en WKK en 0,1 miljoen naar zon-pv. 

Dat meldt Warmtenieuws. Van de 44 projecten voor warmte zijn er 3 voor geothermie en 41 biomassa.

SDE+

In opdracht van het Ministerie van EZ heeft ECN met DNV GL een berekening gemaakt van de kostprijs van diverse duurzame opties voor de SDE+ 2016. Op 7 april heeft ECN de resultaten gepubliceerd in een conceptadvies voor de basistarieven van 2016.

Conceptadvies

ECN nodigt belanghebbenden uit om een reactie op dit conceptadvies te geven in een open consultatieronde.

 

 

Reageer op dit artikel