nieuws

Minder CO2-uitstoot met NH3-warmtepompinstallatie

Geen categorie

Minder CO2-uitstoot met NH3-warmtepompinstallatie

Voldoende warm water, maar zo min mogelijk energiekosten en CO2-uitstoot. Dat was de opdracht voor Mayekawa bij een bakkerijfabriek in Moeskroen in België. Oplossing? Een NH3 warmtepompinstallatie. 

Deze installatie verlaagt jaarlijks de energiekosten met 51 procent en de CO2-uitstoot met 42 procent.

NH3-warmtepomp

De Belgische bakkerij produceert diepgevroren bake-offbroodproducten. Om aan haar dagelijkse warmwaterbehoefte te voldoen, besloot Mayekawa om de bakkerij te voorzien van een warmtepomp met NH3 als koudemiddel. Zij installeerden dit systeem in februari 2013.

Energiekosten

Met dit systeem daalden de energiekosten met 51 procent en de CO2-uitstoot met 378 ton per jaar. Het rendement van deze warmtepomp is aantoonbaar hoger dan andere vergelijkbare technologieën. Een tweede extra warmtepomp met een dubbele capaciteit wordt momenteel geïnstalleerd en zal in de komende maanden operationeel zijn.

ATMOsphere Europe

Nieuwsgierig naar dit systeem? Mayekawa presenteert de installatie tijdens de 6e editie van de ATMOsphere Europe op 16 en 17 maart in Brussel. Dit congres fungeert als forum voor HVAC & R-professionals om de nieuwste natuurlijke koudemiddelen, F-gasregelingen, markttrends en beleidsvraagstukken te bespreken. Ook biedt het programma parallelle technologiecasestudiesessies.

Reageer op dit artikel